De 8 populäraste bloggposterna 2014

Här är årets sammanställning av de mest lästa blogginläggen på vår blogg. Flera av våra bloggposter har plockats upp som nyheter av media. Till exempel har Internetworld och Ehandel.se plockat nyheter från våra inlägg. Så här ser topplistan ut:

Plats 8 - Videospaning från Chicago

En spaning från världens största konferens om e-handel, IRCE i Chicago. Läs om hur Knife Depot kunde göra 11.000 produktfilmer eller läs bästa tipset om hur du få fler tittare till din youtube-video. Dessutom en videospaning med Arne Andersson, Martin Richardsson och mig själv. Läs och se här.

Plats 7 - Så tar du betalt på nätet i Danmark

Trots att vi är nära grannar skiljer det stort på hur du tar betalt i din webbshop i Sverige och Danmark. I den här bloggposten från 2012 får du veta allt Dankortet och andra betalsätt i Danmark. Läs den här.

Plats 6 - E-handelsskolan

5 videoavsnitt från E-handelsskolan som vi gjorde tillsammans med tidningen Driva Eget, hemsideleverantören Snowfire, affärssystemet Specter och logistikföretaget Postnord. Avsnitten är 5-7 minuter långa och Camilla Björkman som är chefredaktör på tidningen Driva Eget är programledare. Se den här.

Plats 5 - Webinar om Nets e-handelsrapport

En bloggpost och ett webinar från 2013 ligger kvar på topplistan för 2014. En genomgång från vår e-handelsrapport som är hela en timma lång! Har du tid? Läs den här.

Plats 4 - AliPay i Kina

Kina har etablerats sig som världens största ehandelsmarknad. Här tittar vi lite närmare på den elektroniska plånboken AliPay. Läs den här.

Plats 3 - Är Tyskland en bra marknad för e-handel?

Tyskland är Europas näst största marknad och vi får många frågor från våra kunder. Här ger Henrik Hansen ett antal anledningar till varför man INTE ska gå in i Tyskland. Om du inte blir avskräckt och fortsätter läsa hela bloggposten så får du också några anledningar till varför Tyskland kanske ändå kan vara ett alternativ för dig. Läs den här.

Plats 2 - Åtta saker du behöver veta om MasterPass

Under 2015 kommer de svenska bankerna lansera MasterPass för betalningar på nätet. En elektronisk plånbok som lagrar både kortuppgifter, leveransadress och kontaktuppgifter. Det blir alltså enklare för kunden. Den här bloggposten förklarar grunderna. Läs den här.

Plats 1 - Så kommer Apple Pay påverka e-handeln

Det var väl ingen överraskning att bloggposten om Apple Pay toppar läslistan trots att den publicerades sent på året. Just nu ryktas det om nya marknader för Apple Pay - både Kanada och Australien förekommer i spekulationerna. Troligen får vi i Norden vänta något år. Läs den här.

 
Patrik Müller

Patrik Müller

Jag har jobbat med betalningar inom e-handel i 15 år och har haft många olika roller under den tiden. Nu arbetar jag som e-handelsexpert på Nets. Bland annat så föreläser jag om e-handel, modererar evenemang och deltar i paneldiskussioner. Jag gör mycket omvärldsbevakning av e-handel och delar gärna av mig av mina fynd på Twitter och LinkedIn, så följ mig gärna där. Vill du höra av dig till mig med tips, åsikter eller kritik så kommentera i bloggen eller så mejlar du mig på pmull@nets.eu. Texta eller ring på 0709-370 420.

Följ Patrik Müller på

Kommentarer (0)

Det finns inga kommentarer än

Bli den första som kommenterar inlägget.