Vad är egentligen inlösenavtal och kortinlösen?

För att kunna ta emot kort- eller mobilbetalningar i din webshop eller i din fysiska butik måste du ha ett inlösenavtal, även kallat kortinlösenavtal. Kärt barn har många namn - och ofta kallas inlösenavtal även för kortlinlösen, kortavtal eller betalkortsavtal - vilket är exakt samma sak. Men vad betyder det egentligen? I detta blogginlägg förklarar vi vad ett inlösenavtal är och vad du bör tänka på när du skaffar ett sådant.

Hur fungerar inlösenavtal och kortinlösen?

Ett inlösenavtal är nödvändigt för att de pengar som dina kunder använt till att köpa hos dig flyttas från deras bankkonto till ditt konto när köpet genomförts. Innan köpet genomförs kontrolleras kortet automatiskt för att säkerställa att det är äkta och att det fortfarande är giltigt – om det inte är det så avvisas köpet.  

Kortinlösen är namnet på det avtal som tecknas med banken och som är nödvändigt för att kunna ta emot kortbetalningar. 

Det är även ditt inlösenavtal som avgör vilka typer av kort och vilka kortbrands dina kunder kan betala med hos dig. Om kunden försöker betala med ett kort som inte ingår i ditt avtal kommer köpet att avvisas. Vi på Nets anser att vi har ett av de bästa inlösenavtalen på marknaden eftersom det tillåter våra kunder att ta emot betalningar med alla de mest populära korten på marknaden såsom Visa och Mastercard.

Hur snabbt du får dina pengar efter en försäljning beror på vilket kort som användes för att betala. Om kunden betalar med Mastercard, Visa, Diners, Discover, JCB eller UnionPay får du pengarna på ditt konto inom 1 till 2 dagar efter köpet – den specifika tiden bestäms av ditt avtal. Vårt utbetalningsintervall är dagligen, med reservation för att vissa undantag kan förekomma baserat på kreditvärdering. 

Var kan jag få ett inlösenavtal? 

I Sverige finns det flera företag, kallade inlösare eller kortinlösare, som erbjuder ett inlösenavtal för internationella betalkort såsom Visa och Mastercard. Nets är en av dem. Har du en webbutik behöver du en betalmodul och i en fysisk butik behöver du en betalterminal. 

Vad kostar det? 

Priset på ett inlösenavtal beror på vilka kort dina kunder väljer att betala med och hur hög din omsättning är. Väljer du en paketlösning hos Nets med både inlösen och betalterminal är det billigast att välja paketet "Small" om du har en mindre verksamhet. Med paketlösningen "Small" har du ett lågt fast månadspris, men ett något högre transaktionspris.

Butiker med lite större omsättning kommer att spara pengar genom att välja paketet "Large", där det fasta månadspriset är något högre . Den totala kostnaden blir å andra sidan lägre eftersom transaktionspriset blir lägre ju större omsättning du har. 

Vad är ett transaktionspris?

Transaktionspriset är den procentandel av en försäljning som du betalar till din inlösare

Du kan läsa mer om Nets priser för terminaler och betallösningar här, men vi rekommenderar att du får vägledning av våra rådgivare för att välja det betalpaket som passar ditt företag bäst. Det är även skillnad på om du har en webbutik eller en fysisk butik. Du hittar även information om våra priser för webbutiker här.

 

Låt oss prata om ditt företag och dina behov, så kan vi tillsammans hitta det bästa paketet för dig.

Du kan ringa oss på 08 527 525 12.

 

 

 

 

 

 

 

Matilda Hagström

Matilda Hagström

Matilda jobbar som Digital Marketing Assistant i Nets med fokus på att anpassa innehåll för Sverige. Detta innefattar allt ifrån blogginlägg och innehåll på vår hemsida, till kommunikation med kunder och partners.

Kommentarer (0)

Det finns inga kommentarer än

Bli den första som kommenterar inlägget.