Internationell e-handel - här får du råden

På vårt frukostseminarium Morgondagens E-handel i fredags var det fullt hus. Detta är andra året i rad som vi kör denna seminarie-serie. Alltid med start i Stockholm och med fortsättning i Göteborg och Malmö senare i år.

Vi arrangerar det tillsammans med vännerna på Bring och Ateles - därav twittertagen #eBAD15. Årets upplaga har speciellt fokus på internationell e-handel. 

Jonni Harrius från Ateles inledde med att berätta om hur man bygger upp en strategi för omnikanal vid en utländsk expansion. I filmen kan du se när Jonni går igenom de externa förutsättningarna (kunder och marknadssituation) och de interna förutsättningarna (affärsmodell, organisation). Du får också en genomgång av Click and Collect-konceptet och logistikutmaningar som returer. Videon från Jonnis föredrag ser du här:

 

 

Jag själv var andre man ut på föreläsarbanan och har tydligen gjort det till en livsmission att prata e-handelstrender - i allafall om vi ska tro vår moderator Katarina Nilsson från Ateles. Jag gav en uppdatering på vad som händer på betalningar inom e-handel i Sverige, Norge och Danmark. Bland annat har Mobilepay lanserats för e-handel i Danmark nyligen. I Sverige och Norge är det främstMasterPass som snart kommer att komma igång. Se videon om du vill höra hela storyn:

 

 

Johan Holgersson från Bring gav 5 tips för hur du kan förbättra logistiken - du hittar dom i slutet av videon. Dessutom får du besked om drönarna kommer till svenska marknaden. Johan visar också några bra exempel från den engelska och svenska marknaden på hur webbutiker kan presentera leveransalternativen för konsumenten. Se videon med Johans presentation här:

 

 

Om du vill se twitterflödet från #eBAD15 kan du klicka här.

Här kan du själv bläddra igenom våra presentationer:

 
 

 

 
Patrik Müller

Patrik Müller

Jag har jobbat med betalningar inom e-handel i 15 år och har haft många olika roller under den tiden. Nu arbetar jag som e-handelsexpert på Nets. Bland annat så föreläser jag om e-handel, modererar evenemang och deltar i paneldiskussioner. Jag gör mycket omvärldsbevakning av e-handel och delar gärna av mig av mina fynd på Twitter och LinkedIn, så följ mig gärna där. Vill du höra av dig till mig med tips, åsikter eller kritik så kommentera i bloggen eller så mejlar du mig på pmull@nets.eu. Texta eller ring på 0709-370 420.

Följ Patrik Müller på

Kommentarer (0)

Det finns inga kommentarer än

Bli den första som kommenterar inlägget.