Nets checkout öppnar nu för en värld av möjligheter

Är du redo att ta steget ut i världen? Goda nyheter! Nu är det nämligen smidigare än någonsin att ta betalt från andra länder. Med Nets checkout är det enkelt att ta betalt i olika valutor, samtidigt som du har full överblick över försäljningen för dina olika marknader.

Konsumenter i Norden gillar e-handel med snabb och enkel betalning. Det är ingen nyhet. Det är heller ingen nyhet att flera undersökningar visar att vi tillhör dem som handlar mest på nätet i världen. Samma mönster gäller för många länder i Europa där näthandel är en naturlig del av människors vardag.

Det öppnar upp många spännande möjligheter för företag som använder Nets checkout för sina nätbetalningar. Checkouten stödjer nu förutom betalning i svenska, norska och danska kronor även euro, amerikanska dollar och brittiska pund. Så det enda du behöver göra för att ta emot betalningar från ett nytt land är att lägga upp en lokal version av din webbutik – sedan anpassar checkouten automatiskt både språk och valuta i betalfönstret.

Flera länder, samma plattform

Säg t.ex. att du sätter upp en webbutik som heter dinnättbutik.se och att du även tar fram dinnättbutik.se/dk respektive dinnättbutik.sv/de på danska respektive tyska. Om en dansk eller tysk kund öppnar sidan på sitt språk kommer checkouten automatiskt erbjuda betalning i danska kronor eller euro, men du kontrollerar allt från ett och samma ställe - med samlad översikt över all försäljning och alla betalningar.

Du slipper alltså sätta upp nya butiksplattformar och hantera olika upplägg på säljmarknaderna. Du väljer även om du vill lägga upp olika valutakonton eller koppla alla betalningar till ett och samma konto.

Checkout USD340 miljoner nya kunder står för dörren

I Sverige är vi sedan länge vana vid att handla från engelska webbsajter, men i t.ex. Tyskland, Italien och Frankrike är det ofta avgörande att webbutiken är lokal för att lyckas. Anpassar du språk, innehåll och betallösning så ökar alltså chansen att locka nya kunder avsevärt.

Länder där kontanter traditionellt sett varit starka anammar nu både kortbetalning, PayPal och näthandel, vilket ger stora möjligheter för nordiska nätbutiker med eurobetalning. Sverige, Norge och Danmark ihop utgör en marknad på ca 18 miljoner människor, medan bara Tyskland har 80 miljoner människor. Och resten av eurozonen är ytterligare ca 260 miljoner nya potentiella kunder.

Mer innehåll – utan att tumma på användarvänligheten

Nets checkout har utvecklats rekordsnabbt. Dels för att vi har som mål att ständigt erbjuda e-handlare och slutkunder bättre lösningar, men också för att våra kunders tillväxt och utveckling varit stor vilket ställer nya krav på betalningarna.

Bara senaste halvåret har vi utvecklat mer än 100 nya funktioner för enklare och effektivare nätbetalningar. Vi jobbar ständigt på att lägga till fler lokala betalsätt för våra kunders viktigaste marknader – och precis som med Swish i Sverige och Vipps i Norge kommer det så småningom även att gå att betala med Apple Pay, Google Pay och andra lokala betalsätt på europamarknaden.

Men vårt mål är alltid att skapa en så användarvänlig och enkel betallösning som möjligt – såväl för köpare som säljare. Därför har vi gjort integrationen så enkel vi bara kan, men med full flexibilitet för dig som behöver. Med några få knapptryck går det att anpassa checkoutens stil och färger så att de matchar varumärkesprofilen – och all information från kunder som tidigare handlat i annan butik som använder Nets checkout inhämtas automatiskt för snabbast möjliga betalning.

Behöver du råd eller hjälp med att börja ta betalt internationellt så hjälper vi givetvis gärna till. Använder du redan Nets checkout, så aktiverar vi helt enkelt bara till nya valutor till ditt befintliga konto.

Maila oss, så hjälper vi dig med det du funderar på – och du kan självklart även kontakta oss om du bara vill sälja i Sverige.

Philip Meldrum Larsen

Philip Meldrum Larsen

Philip jobbar som Product Manager på Nets där han framförallt är involverad i utbildning, lansering och utveckling av nya funktioner för Nets checkout.

Kommentarer (0)

Det finns inga kommentarer än

Bli den första som kommenterar inlägget.