Är du skyddad mot ekonomisk brottslighet? Så undviker du oavsiktligt att stödja bedragare vid återbetalningar i din butik! 

Har du någonsin undrat vad som är viktigt att tänka på när en kund vill returnera en vara i din butik? Det finns några viktiga saker du behöver vara medveten om innan du behandlar återbetalningen för att undvika att stödja ekonomisk brottslighet och penningtvätt. Läs vidare för att få värdefulla tips om hur du kan skydda din butik och din verksamhet. Läs vidare för att få viktiga tips.

Det är viktigt att du hanterar returer på rätt sätt. Först och främst ska du se till att alltid återbetala pengarna till samma betalkort som användes när varan köptes. Det finns två mycket viktiga skäl till detta, som vi kommer att förklara i detta blogginlägg. 

1: Förhindra att bli lurad 

För det första, om en vara köptes med ett stulet betalkort och du återbetalar pengarna till ett annat kort, kan du oavsiktigt hjälpa bedragaren att flytta in pengarna på hans eller hennes konto. Detta är en form av ekonomisk brottslighet som du bör undvika.  

För att undvika detta scenario är det viktigta att alltid kontrollera att du återbetalar pengarna till samma kort som användes vid köpet. På kvittot för köpet kan du se åtminstone de fyra sista siffrorna i kortnumret på det kort som användes för betalningen. Innan du genomför återbetalningen bör du jämföra dessa siffror med siffrorna på kortet som kunden önskar återbetalning till. Om du har både en webbshop och en fysisk butik, och en vara har köpts online men returneras i butik, är det säkrast att genomföra återbetalningen med hjälp av din webbshops betalningsmodul. 

2: Undvik inblandning i penningtvätt 

Det andra skälet till varför du bör återbetala pengarna till samma kort som användes vid det ursprungliga köpet är för att undvika inblandning i penningtvätt. Penningtvätt är en form av ekonomisk brottslighet som sker när kontaker som samlats in ifrån olagliga aktiviteter, såsom av försäljning av illegala varor, omvandlas till digitala pengar på ett betalkort. När dessa pengar överförs från att vara kontanter till digitala på ett kreditkort så tvättas de. För att hjälpa dig att undvika att bli inblandad i penningtvätt är det enligt Nets regler för kortavtal endast tillåtet att överföra pengar till ett betalkort där det tidigare genomförts ett köp på minimum samma belopp. 

Hur kan du upptäcka om en kund försöker bedra dig? 

Tyvärr är det inte alltid lätt att upptäcka en bedragare med blotta ögat. Som företagare måste du därför alltid vara uppmärksam vid behandling av återbetalningar för att undvika att bli inblandad i något brottsligt. Med detta inlägg hoppas vi att du fått mer insikt i hur du undvika att oavsiktligt stödja ekonomisk brottslighet i din butik. Vi hoppas att du använder dessa råd för att göra livet svårare för bedragarna och göra det mindre frestande för dem att begå ekonomisk brottslighet. 

 

Matilda Hagström

Matilda Hagström

Matilda jobbar som Digital Marketing Assistant i Nets med fokus på att anpassa innehåll för Sverige. Detta innefattar allt ifrån blogginlägg och innehåll på vår hemsida, till kommunikation med kunder och partners.

Kommentarer (0)

Det finns inga kommentarer än

Bli den första som kommenterar inlägget.