Nets och italienska Nexi går samman

Idag går Nets och Nexi samman - och resan mot ett kontantlöst Europa har börjat. Redan i november 2020 kunde vi berätta att Nets och det italienska betalningsföretaget Nexi hade ingått ett fusionsavtal. Sedan dess har mycket arbete gjorts för att få alla nödvändiga godkännanden på plats och från den 1 juli 2021 kan vi officiellt slås samman.

Nets och Nexi har var för sig ett starkt lokalt fäste i Italien, Tyskland, de nordiska länderna och andra regioner i Europa. När vi nu går samman har vi möjlighet att kombinera våra tjänster och teknologier så att vi kan fortsätta ligga i framkant när det gäller att utveckla betalningslösningar.

Vi är lokala

Om du redan är kund hos Nets behöver du inte lära dig italienska bara för att vi går samman med italienska Nexi. Vi är lokalt baserade i Norden och vi kommer att fortsätta vara ett viktigt nav i det kombinerade företaget. Och det är fortfarande samma personer som är svarar på e-post och i telefon när du har frågor. På svenska såklart.

Vi ser fram emot att bygga det ledande betalningsföretaget i Europa. Vi kommer att fortsätta utveckla moderna betalningslösningar för svenska och internationella kunder. Vår ambition är att främja innovation och påskynda övergången till ett kontantfritt Europa genom att göra alla betalningar digitala, det blir enklare, snabbare och säkrare för alla.

Patrik Müller

Patrik Müller

Jag har jobbat med betalningar inom e-handel i 15 år och har haft många olika roller under den tiden. Nu arbetar jag som e-handelsexpert på Nets. Bland annat så föreläser jag om e-handel, modererar evenemang och deltar i paneldiskussioner. Jag gör mycket omvärldsbevakning av e-handel och delar gärna av mig av mina fynd på Twitter och LinkedIn, så följ mig gärna där. Vill du höra av dig till mig med tips, åsikter eller kritik så kommentera i bloggen eller så mejlar du mig på pmull@nets.eu. Texta eller ring på 0709-370 420.

Följ Patrik Müller på

Kommentarer (1)

Kommentarer (1)