En lokal checkout i hela Skandinavien: Swish, Vipps, MobilePay

Swish har på kort tid blivit ett av de mest populära betalsätten på nätet - och antalet användare växer snabbt. Nets har nu lagt till Swish som ett helt integrerat betalsätt i Easy checkout. Det gör att konsumenter i Sverige kan välja ännu ett av de betalsätt de tycker mest om - något som är helt avgörande för konverteringen.

Vi på Nets är idag väldigt glada över att du som använder vår checkout Easy nu kan lägga till både Swish i Sverige och Vipps i Norge. Vi jobbar dessutom på en överraskning för våra danska kunder, men mer om det senare.

Swish - Sveriges snabbast växande betalsätt för e-handel

Kort och faktura med delbetalning finns sedan tidigare i Easy checkout. Genom att komplettera med Swish kan du som använder Easy vara säker på att du erbjuder de betalsätt dina kunder i Sverige känner sig trygga med och helst vill använda för att betala. 

Vi har jobbat stenhårt de senaste månaderna för att skapa en krångelfri koppling och admin för dig och din e-handel. Med det menar vi:

  • Snabbare betalning för konsumenten: telefonnumret sparas och förifylls i alla webbutiker som använder Easy.
  • Snabbare kom-i-gång: vi har fixat det tekniska. Inklusive Swishcertifikat.
  • Snabbare admin: Swishbetalningarna i samma avstämning och rapport som kort, faktura och delbetalning.

Vill du veta mer om Swish som betalsätt för e-handel? Läs det här inlägget.

Swish i checkout

 

En morsom nyhet för dig som säljer i Norge - Vipps!

Om Swish blir allt mer självklart som betalsätt för e-handel i Sverige heter motsvarigheten i Norge Vipps. Vipps har fler än 3 miljoner användare och vår undersökning visar att 30 procent av norrmännen har använt Vipps för att betala på nätet. Med Swish dras pengarna direkt från konsumentens konto, medan Vipps är kopplat till ett kort. 

Nu är det möjligt att lägga till Vipps direkt i Easy checkout för den som har en norsk webbutik med norskt organisationsnummer och tar betalt med NOK. Precis som för Swish förifylls telefonnumret direkt i checkouten och betalningarna hamnar i samma avstämning som övriga betalsätt för snabbare bokföring.

Easy admin ipad

Låt dina danska kunder betala med MobilePay

I Danmark är kortbetalning en storfavorit vid nätköp. I Sverige och Norge är det viktigt att erbjuda flera olika sätt att betala eftersom konsumenterna har så olika preferens, men i Danmark kan det verka onödigt att satsa på någonting annat än just kort. Med ett undantag. MobilePay har vuxit starkt i popularitet de senaste åren och föredras nu av nästan var fjärde dansk vid köp på nätet. Tillsammans med kortbetalnig som föredras av 64 procent kan du med andra ord täcka in de allra flesta kundernas favorit. 
 
I vår checkout ingår nu MobilePay när du säljer till kunder i Danmark och det fina är att du inte ens behöver danskt organisationsnummer.
 
Vill du veta mer om hur du kommer igång eller kanske snacka mer om rätt betalsätt för din marknad? Hör av dig till mina kollegor på ecommerce-sales-se@nets.eu eller 08-527 525 00 :)
Ebba Edlund

Ebba Edlund

Jag jobbar som marknadsansvarig för betalningar på nätet på Nets. Hör gärna av dig till mig med kommentarer, frågor eller vad du vill läsa mer om: eedlu@nets.eu.

Följ Ebba Edlund på

Kommentarer (8)

Kommentarer (8)