Alipay, hela Kinas mobila plånbok

E-handel via mobiler har haft ett mycket starkt genombrott. 2013 fick vi 733.000 nya konsumenter som handlade via mobilen. Allt och mer om detta går att läsa i Nets rapport om Svensk e-handel. Den kan du ladda hem här.

Öster ut har man dock tagit till sig trenden med öppna armar. I Kina var det ”Cash is King” som gällde fram tills Alipay Wallet Appen gjorde sitt intåg. Alipay hanterar betalningar värda $150 miljarder per år! Denna mobila planbok har 300 miljoner användare och med 12 miljoner betalningar per dag, gör det Alipay till världens största betalväxel på alla sätt och vis.

PayPal:s omsättning är bara $50 miljarder, tjänsten har 128 miljoner användare och 9 miljoner betalningar per dag. När, var och hur är inget problem för de 300 miljoner registrerade användarna. Betala din telefonräkning medans du väntar på att få in middagsnotan som även den kan betalas med din mobil. Tjänsten går att använda utan att behöva vara uppkopplad på internet, här är detSound Wave tekniken som gäller. Den Kinesiska befolkningen lämnar plånboken hemma och ersätter den med en elektronisk plånbok, mobilen.

 

Bild: Mutianyu Great Wall Flickr/CC BY  Arian Zwegers

Henrik Hansen

Henrik Hansen

Henrik Hansen jobbade tidigare som försäljningschef på DIBS (numera Nets) och jobbar nu på Makesyoulocal.

Följ Henrik Hansen på

Kommentarer (0)

Det finns inga kommentarer än

Bli den första som kommenterar inlägget.