Automatiserad bokföring sparar tid och minskar fel

Som en av Europas stora betallösningar i butik och e-handel är Nets målsättning att ständigt möta sina kunders behov för att effektivt förenkla deras vardag. Ett led i detta är att erbjuda en smart integration för automatisering av bokföring.  
 
 E-handeln ökar stadigt och Nets undersökning av konsumenters beteendemönster visar på ett trendbrott där bekvämlighet framför pris har blivit en viktigare anledning till varför kunder handlar online. E-handelsbolag behöver anpassa sig för att möta konsumenternas behov.  
Patrik Muller 260260-02
 
 
 För företag som handlar på nätet är det viktigaste att få till avslutet och få bort friktionen, säger Patrik Müller, e-handelsexpert på Nets som
 har jobbat med betalningar inom e-handel i 20 år och haft många olika roller under den tiden.    

 

 

Integration för automatiserad redovisning 

Nets Easy Checkout tar bort friktion och ser till att köpprocessen går enkelt. Samtidigt behövs effektiviserad bokföring och redovisning för att e-handelsbolagen ska spara tid och fokusera på det som de är bra på – sin verksamhet.  
 
 
Programvaror som gör att en redovisningskonsult inte behöver hålla på med manuella transaktioner sparar tid. Ju
 mer man automatiserar och tar bort det manuella handpåslaget, ju mer tid kan man fokusera på att utveckla företaget, säger Erik Lekselius, byrårådgivare på Björn Lundén.  

 

Tillsammans med Zwapgrid, ett nätverk av system, har Nets byggt en integration för automatiserad redovisning som enkelt kan kopplas på Nets Easy checkout. Idag är Björn Lundén, ett kunskaps- och programvaruföretag som förenklar vardagen för små och medelstora företag genom moderna programlösningar för exempelvis skatt och redovisning, ett av de första bolagen i Sverige som erbjuder integrationen.   
 
 
 

Fördelarna är stora  

Erik Lexelius 260260-01

Utmaningar som våra kunder lyfter fram är att redovisningen vid e-handel är krånglig med exempelvis ofullständiga rapporter, avgifter som inte allt är med, många system att hantera, försäljning i olika länder med olika valutor och växelkurser som inte är detsamma vid försäljningsdagen som vid bokföringen. Det är mycket att håll koll på och det är där vi vill hjälpa till, säger Erik Lekselius.  
 
 
Integrationen mellan Nets Easy och Björn Lundéns redovisnings- eller bokföringssystem gör det möjligt att automatisera information mellan systemen. Så snart en utbetalning skickats från Nets Easy till Björn Lundén bokförs de med rätt uppgifter till Skatteverket och för redovisning. Fördelarna är stora:  
 
 
  • Effektiviserar: Processen effektiviseras av att ramarna för hur beräkning och fördelning ska ske endast anges vid uppsättningen av integrationen och sedan löper per automatik.   
  • Sparar tid: Eftersom utbetalningarna blir beräknade och fördelade automatiskt kan många timmars arbete sparas.  
  • Eliminerar mänskliga fel: Rapportering och redovisning blir rätt och risken för misstag som kan ske vid manuell hantering undviks.   
 
 

Två olika metoder  

Integrationen hanterar två olika typer av redovisningsmetoder:  
 
  1. Redovisning per utbetalning som exempelvis kan användas vid bokföring enligt faktura- eller kontantmetoden och vid varor med en momssats.  
  2. Redovisning per order som exempelvis kan användas vid bokföring efter försäljningstillfället och vid många olika nationella momssatser.  
 
 

Enkelt att komma igång  

Vi ser ett mönster där de redovisningsbyråer som har automatiserat processer och frigjort tid har börjat ta fram färdiga paket med processer för e-handelskunder. När det kommer en ny kund är det enkelt att stämma av om paketet fungerar och då snabbt få igång den nya kunden, säger Erik Lekselius.   
 
Integrationen är enkel att aktivera. På Björn Lundéns landningssida finns information om hur den beställs och ställs in. Under Q&A finns svar på de vanligaste frågorna. 
 
 

Dessa fördelar får du med Nets Easy:

 
  • Sömlös betalningsupplevelse: Kunderna slipper fylla i kontakt- och betalningsuppgifter varje gång de handlar hos dig, vilket bidrar till fler genomförda köp och högre omsättning.
  • En enklare vardag: Nets Easy hanterar faktureringen så att du slipper ägna onödigt mycket tid åt administration och betalningspåminnelser.
  • Du får alltid betalt: Med Nets Easy behöver du inte oroa dig för bedrägerier eftersom vi tar ansvar för kreditrisken.
  • Bra kundsupport: Vi erbjuder bra support och hjälper till att justera din lösning efter dina behov, oavsett storleken på ditt företag.
  • Möjlighet till delbetalning: Med fakturabetalning kan kunden betala ett fast belopp varje månad tills hela beloppet är avbetalt, medan du som webbutiksägare får hela köpesumman inbetald direkt.
  
Om du är nyfiken och vill veta mer om hur vi på Nets kan bidra till att öka ditt företags försäljning är du självklart välkommen att kontakta oss!
 
 
Mårten Ljungblom

Mårten Ljungblom

Mårten är en del av Nets partnerteam och jobbar tillsammans med våra partners för att erbjuda enklare betalningar till handlarna.

Följ Mårten Ljungblom på

Kommentarer (0)

Det finns inga kommentarer än

Bli den första som kommenterar inlägget.