Gör det tryggare för dina kunder att betala i din internationella webbshop

Alla länder är olika när det kommer till hur konsumenter är vana vid att betala. I många länder är kontanter fortfarande kung, medan det i andra finns en uppsjö av lokala betalsätt som konsumenterna förväntar sig att kunna använda när de ska betala för sina nätköp.

vår e-handelsundersökning kan vi se att en av de vanligaste anledningarna till att konsumenter avbryter köp på nätet är att de inte kunde betala med det betalsätt de ville. Vi kan också se att en fjärdedel av svenskarna uppger att de inte handlar i utländska webbutiker eftersom de inte litar tillräckligt på dem. Det är rimligt att tänka sig att detsamma gäller internationella kunder som handlar från svenska webbplatser. 

Betalningen ska vara lokal - överallt

PayPal mobile

Det finns flera sätt att öka tryggheten för internationella kunder att betala i din webbutik. Förutom att lokalanpassa och översätta butiken är det viktigt att tänka på betalningen. Lokala betalsätt är som sagt viktiga, men det finns dock två globala betalsätt som kan göra det lite enklare för dig som inte har möjlighet att erbjuda alla lokala betalsätt på alla dina marknader: kortbetalning och PayPal. Tillsammans utgör de en bra grund när du vill testa att sälja till ett nytt land. 

I och med Nets nya samarbete med PayPal kan vi erbjuda det som ett helt integrerat betalsätt i vår checkout. Tillsammans med kortbetalning genom välkända varumärken som Visa, Mastercard och Maestro kan du erbjuda snabb och enkel betalning med en enda integration.  

Nets checkout sparar dina kunders uppgifter så att det går extra snabbt för återkommande kunder att slutföra sitt köp. Namn och leveransuppgifter finns redan förifyllda, så kunden väljer bara önskat betalsätt och slutför köpet. 

Nå ut till fler kunder med Paypal

PayPal är ett globalt varumärke som finns på 200 marknader runt om i världen och har 345 miljoner aktiva användare. Även om det inte är det allra vanligaste betalsättet i Sverige är det många svenskar som gärna betalar med PayPal när de handlar från utländska webbplatser.  

Så används PayPal i några av våra närmsta grannländer: 

Förutom PayPal kommer snart flera nya funktioner och betalsätt till Nets checkout för att underlätta din internationella försäljning. Sedan tidigare finns stöd för ett flertal språk och valutor – det kan du läsa mer om här. 

Välkommen att kontakta oss för rådgivning om din internationella försäljning eller för att komma igång med Nets checkout. 

Ebba Edlund

Ebba Edlund

Jag jobbar som marknadsansvarig för betalningar på nätet på Nets. Hör gärna av dig till mig med kommentarer, frågor eller vad du vill läsa mer om: eedlu@nets.eu.

Följ Ebba Edlund på

Kommentarer (0)

Det finns inga kommentarer än

Bli den första som kommenterar inlägget.