Topp 5 på bloggen under 2016

Nu är det dags att sammanfatta 2016 här på Nets-bloggen och vi tänkte göra det genom vår årliga topplista över de mest lästa blogginläggen.  Här kommer de 5 mest lästa inläggen och det mest lästa kommer sist. Utanför listan finns bloggposter från världens största konferens om e-handel, tips från supporten och mycket annat. 

Mest läst bloggpost nr 5 - ta bort 3D Secure

Som vanligt ligger ett av våra mest lästa inlägg någonsin med på årets topplista trots att det är från 2012. I det inlägget klargör vi hur du gör för att ta bort 3D Secure och vilka risker det innebär. Det här inlägget trängde sig precis förbi vår post omhur Apple Pay fungerar - så populärt är ämnet.

Mest läst bloggpost nr 4 - Nu försvinner 3D Secure

På plats fyra har vi ännu ett inlägg om 3D Secure men den här gången är det enbart goda nyheter. Det handlar om hur bankerna utvecklar tekniken så att de allra flesta konsumenter kan betala med kort utan att behöva slå in någon extra kod. I inlägget skriver vi om SEB Kort som var först ut med detta, idag är det flera av bankerna som använder sig av riskbaserad 3D Secure.

Mest läst bloggpost nr 3 - Nytt förbud från EU

Tredjeplatsen togs av vårt inlägg om EUs planerade förbud för att presentera lokalanpassade sidor baserat på var användaren befinner sig. Detta förbud mot geoblockering kommer antagligen kräva stora förändringar för de som säljer internationellt på nätet. Inlägget tog tredjeplatsen trots att det publicerades för mindre än en månad sedan så ämnet är tokhett.

Mest läst bloggpost nr 2 - Black Friday-tips

Black friday blev en succé och vi såg en omsättningsökning på runt 60% jämfört med förra året. Kanske bidrog den här bloggposten med 6 tips för Black Friday. Arne Andersson från PostNord medverkar med innehåll och är också med i videon som du hittar i bloggposten.

Mest läst bloggpost nr 1 - Så fungerar MasterPass

Allra mest läst är en post som är två år gammal och som handlar om den mobila plånboken MasterPass. I takt med att MasterCard har ökat sina marknadsföringsinsatser har alltfler sökt upp information om hur MasterPass fungerar. Då angav vi antalet webbutiker som hade stöd för MasterPass till 40.000 i världen. Idag är det över en kvarts miljon webbutiker och över 80 miljoner konsumenterna som är anslutna till MasterPass.

Vill du veta ännu mer om e-handel? Hämta vår e-bok gratis som berör konsumentbeteende online i Sverige för år 2016.

Patrik Müller

Patrik Müller

Jag har jobbat med betalningar inom e-handel i 15 år och har haft många olika roller under den tiden. Nu arbetar jag som e-handelsexpert på Nets. Bland annat så föreläser jag om e-handel, modererar evenemang och deltar i paneldiskussioner. Jag gör mycket omvärldsbevakning av e-handel och delar gärna av mig av mina fynd på Twitter och LinkedIn, så följ mig gärna där. Vill du höra av dig till mig med tips, åsikter eller kritik så kommentera i bloggen eller så mejlar du mig på pmull@nets.eu. Texta eller ring på 0709-370 420.

Följ Patrik Müller på

Kommentarer (0)

Det finns inga kommentarer än

Bli den första som kommenterar inlägget.