Praktiska tips för dig som använder vår checkout Easy

Använder du Nets Easy checkout i webbutiken? Här kommer några tips som kommer gör ditt arbete enklare.  Det finns nämligen flera saker både små och stora webbutiker kan göra för att förenkla, optimera, effektivisera och kanske till och med sälja mer!

Visste du att Afterpay har en alldeles egen portal?

Afterpay har en portal där dina kunder kan hantera sina fakturorna med några få knapptryck. Det innebär att de kunder som väljer fakturabetalning i din webbutik själva kan dela upp, skjuta upp och betala sina fakturor. Här får de full överblick och kontroll över inköpen samt kan visa historik och hitta kvitton och fakturakopior på betalda och obetalda beställningar.

afterpay-login

Om du använder Afterpay: informera dina kunder om deras portal

Flera e-handlare kontaktar vår support för att få hjälp till sina kunder när det kommer till fakturabetalningar, eftersom de inte känner till att Afterpay har en portal. Informerar du dina kunder om att Afterpay har en egen portal spar du både tid eftersom du slipper skjuta på fakturor och hantera sådana frågor, men ger också en bättre service till dina kunder eftersom du underlättar deras betalningar. Vårt råd är alltså att informera kunderna om Afterpay-portalen och gärna lägga upp den här länken på webbsidan: https://www.myafterpay.com/

Automatisera din avstämning och ge fler inloggning

easy-administration

I Easy Administration hittar du fliken Företag och underfliken Team. Här finns många bra saker som kan göra ditt arbete enklare och smidigare!

Du kan till exempel lägga till flera användare så att alla på företaget som behöver access kan ha egen inloggning. Du kan också lägga till revisorer så att de smidigt hittar det de behöver när de ska granska bokföringen.

Det går även att slå på automatiskt utskick av avräkningsrapporter. Gör vi en utbetalning, så skickas avräkningsrapporten automatiskt till så många användare som du vill.

Med några enkla inställningar blir ditt arbete mer automatiserat och effektivt!

lagg-till-anvandare

Logorad - visa vilka betalningmetoder du erbjuder

 

En rad med logotyper som visar vilka betalningsmetoder webbutiken erbjuder längst ner, i footern, på webbsidan är mer eller mindre standard för de flesta nätbutiker. Välkända betalningsmetoder ger trygghet och ett bra första intryck. Kunden får då snabbt en överblick över hur de kan betala och slipper överraskningar i kassan som i värsta fall kan göra att kunden överger sin kundkorg. De kan till exempel läggas in på webbsidans footer genom att lägga in kod, men det går göra på flera olika sätt. Detta är ett förenklat exempel som kommer se ut som bilden ovan: 

<tr>
<!-- NETS --> <td><img src="https://www.nets.eu/design-guide/PublishingImages/Log o%201.png" width="100"></td>
<!-- VISA --> <td><img src="https://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/53/Vi sa_2014_logo_detail.svg" width="50"</td>
<td>&nbsp;</td>
<!-- MASTERCARD --> <td><img src="https://upload.wikimedia.org/wikipedia/common s/2/2a/Mastercard-logo.svg" width="50"</td>
<td>&nbsp;</td>
<!-- SWISH --> <td><img src="https://lh3.googleusercontent.com/proxy/DHrx0QSUWOA8ICh3wbU_Udw59c9XoK-yne6RuP2fJP3I3QeAJl6JBJhxEhKHdREEEq7ymjR9U_91dxZmr3mFsmhKbakkGhgPTfFSCgUNHakJy7MQn95dvjpzKWJFecBAOy4TwNu-lg" width="100"</td>
<!-- AFTERPAY --> <td><img src="https://cdn.myafterpay.com/logo/AfterPay_logo.svg " width="100"</td>
</tr>
</table>

 

New call-to-action

André Jørgensen

André Jørgensen

André hjälper våra kunder med att hantera allt kring teknisk uppsättning och integration. Han vill gärna förmedla hur man kan använda våra lösningar så effektivt som möjligt och bloggar med tips och tricks för att förenkla vardagen. Skriv gärna om det är något specifikt du vill lära dig mer om.

Kommentarer (0)

Det finns inga kommentarer än

Bli den första som kommenterar inlägget.